Hvordan du bliver sværest at finde

Slet dine spor - gode råd til fysisk og digital sikkerhed 

Der er nogle tiltag, du kan gøre hjemmefra for at øge sikkerheden for dig selv.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du tager hånd om din sikkerhed, kan du altid ringe til os for vejledning.

Hvem der bør vide, hvor du opholder dig

Vi anbefaler, at du oplyser til så få som muligt, hvor du tager hen, og kun dem, du har fuld tillid til.


Parkering

Vi opfordrer til, at du parkerer din bil langt væk fra Haslevhus første gang du kommer af sikkerhedsmæssige årsager. Din bil skal til mekanikeren for tjek af GPS/sporing, før du bør tage den med på krisecenteret.

Brug af computer

Vores anbefaling er, at du bruger din computer med forsigtighed i forhold til at søge på hjemmesider relateret til krisecentre og vold, da din voldsudøver kan have adgang til den.

Sørg for at slette søgehistorikken efter brug.

Vi anbefaler, at du kører et virusprogram eller antispyware på computeren inden du tager den med til Haslevhus, da din voldsudøver kan have placeret spyware (spionprogram) på den.

Læs om hvordan du sletter din historik på computeren her.

Hævekort, mobilepay og NemID

Hvis du har brug for at hæve penge, råder vi dig til at gøre det hjemmefra i nærheden af din bopæl. Hvis det ikke er muligt at gøre inden afgang, så gør det helst så langt fra Haslevhus som muligt.

Hvis du har mistanke om, at din voldsudøver har adgang til din mobilepay eller Nem-ID, så gør ikke brug af dem på vej til krisecenteret. Afinstaller eventuelt de apps, indtil du er sikker på, at det er sikkert at benytte dem igen. 

Når du er indlogeret på Haslevhus bør du melde Nem-ID mistet og bestille et nyt til krisecenterets adresse. Personalet hjælper dig gerne med mobilepay og Nem-ID.

Din telefon

Mange telefoner har indbygget GPS, det vil sige at dit opholdsted kan spores. Slå derfor GPS fra inden du tager mod krisecenteret. Dette gøres nemmest ved at slette alle apps, der bruger GPS eller lokalitetstjenester såsom sociale medier, Endomondo, Just Eat, DSB app osv. Slet også de apps, du er i tvivl om bruger GPS.

Vi anbefaler, at du nulstiller din telefon. Dette gør du ved at gå ind i Indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> vælg "Nulstil alle indstillinger".

Du kan også slukke din telefon, indtil du er indskrevet på krisecenteret. Din rådgiver vil hjælpe dig med at at få nyt Apple-ID og iCloud, da det er den mest sikre måde at undgå opsporing.  

Læs hvordan du sletter historikken på din telefon eller tablet her.

Udskiftning af e-mail og passwords

Vi anbefaler, at du opretter en ny e-mail uden dit navn eller kælenavn, og samtidig skifter fra fx "live.dk" til "hotmail.com". Du bør ændre dine passwords til alle dine profiler på internettet.

Brug ikke tidligere eller letgenkendelige passwords.

Hvis du oplever vanskeligheder ved at oprette ny e-mail og passwords, så vent med dette, til du er indskrevet på Haslevhus Kvindekrisecenter.

Din brug af sociale medier 

Som nævnt anbefaler vi ikke, at du gør brug af sociale medier, når du er på vej til krisecenteret eller er ankommet. Der er ofte GPS eller lokalitetstjenester til stede, så indtil du har nye profiler bør du slette eller deaktivere de gamle. Hvis du alligevel beslutter, at benytte sociale medier bør du:

  • Blokere dem, der ikke skal have adgang til din profil
  • Fjerne alle venner, der kan have relation til voldsudøveren
  • Tilpasse dine privatindstillinger, så alt er utilgængeligt for dem, der ikke er dine nære venner
  • Undlade at opdatere din status og ikke "tjekker ind" nogen steder nær Haslevhus
  • Fjerne muligheden for at venner kan skrive på din Facebook-væg
  • Bede de forskellige sociale medier om at informere dig, hvis andre forsøger at logge på din profil